πράσινο

πράσινο

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016

Βιβλιοπροτάσεις : "Το μονοπάτι του Σοφού" Aleix Cabrera

 ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΣΟΦΟΥ (ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ /ΣΕΙΡΑ)    "Το μονοπάτι του Σοφού" βασίζεται στην Πρώτη Αρχή της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Παιδιού, σύμφωνα με την οποία κάθε παιδί πρέπει να απολαμβάνει τα ίδια δικαιώματα χωρίς την παραμικρή διάκριση.
 Τρία παιδιά από τρία διαφορετικά χωριά κατευθύνονται προς τον Ναό του Σοφού για να γίνουν μαθητές του. Ο Σοφός θα επιλέξει μόνο ένα παιδί, κι έτσι τα τρία παιδιά ανταγωνίζονται για να τον εντυπωσιάσουν. Στο δρόμο για το Ναό τα παιδιά αντιλαμβάνονται  πως ο καθένας μόνος του είναι δύσκολο να τα καταφέρει, και αποφασίζουν να συνεργαστούν. Όταν φτάνουν στο Ναό του Σοφού τα περιμένει μία μεγάλη έκπληξη...
  Το βιβλίο είναι κατάλληλο για παιδιά από 5 ετών και εκθειάζει με απλό και κατανοητό τρόπο την αξία της συνεργασίας και της ομαδικότητας. Καταδικάζει την αντιπαλότητα και τον στείρο ανταγωνισμό και βοηθά τους μικρούς μας φίλους να καταλάβουν ότι ο καθένας έχει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του που τον κάνουν μοναδικό και ότι όλοι θα πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα στη γνώση.

Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας