πράσινο

πράσινο

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

Δραστηριότητες για την 31η Οκτωβρίου, την παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης.

  Κάθε χρόνο στο νηπιαγωγείο ασχολούμαστε με την παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης. Είναι μία ευκαιρία να φέρουμε τα παιδιά σε επαφή με την έννοια της εγκράτειας και του μέτρου, αλλά και να τα βοηθήσουμε να διαχειρίζονται με σύνεση τα εκατοντάδες πλέον υλικά αγαθά που τα περιβάλλουν.

Αποτέλεσμα εικόνας για book apotamieysh.pdf    Ξεκινήσαμε διαβάζοντας το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου "Αν κάθε μέρα", το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ

  Συζητήσαμε για τις έννοιες που αναδύονται μέσα από το βιβλίο και κάναμε τις πρώτες μας προσπάθειες για ανάγνωση από τα ίδια τα παιδιά, καθώς το κείμενο προσφέρεται γι'αυτό το σκοπό. 

  Στη συνέχεια τυπώσαμε και πλαστικοποιήσαμε χρήματα για να τα χρησιμοποιήσουμε στο μαγαζάκι μας, αφού με τη συζήτηση προέκυψε ότι είναι απαραίτητα για όλες τις εμπορικές συναλλαγές των ανθρώπων. Ονοματίσαμε τα χρήματα, κάναμε ταξινομήσεις και αναγνωρίσαμε τους αριθμούς. 

  Στο τέλος τα παιδιά κατασκεύασαν κουμπαράδες -αρκουδάκια για να κάνουν και τα ίδια αποταμίευση στο σπίτι!!!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας