πράσινο

πράσινο

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Project με θέμα την υγιεινή διατροφή.

 Την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου ασχοληθήκαμε με τα μικρά μου με την υγιεινή διατροφή. Η αφόρμηση για τη μικρή διερεύνηση που ακολούθησε ήταν ένα βραστό αυγό που έφερε για πρωινό στο σχολείο ένα παιδί. Έκανα ένα σχόλιο για το πόσο υγιεινό είναι ένα αυγό και ακολούθησε καταιγισμός ερωτήσεων για το ποια από τα πρωινά που είχαν μαζί τους τα παιδιά είναι υγιεινά και ποια όχι. Δόθηκε λοιπόν η ευκαιρία να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε για τις υγιεινές συνήθειες στη διατροφή μας. Το project κράτησε περίπου μιάμιση εβδομάδα και τα παιδιά φάνηκε ότι υιοθέτησαν θετική στάση απέναντι στην υγιεινή διατροφή.
 Οι δραστηριότητες που εφαρμόσαμε ήταν πολλές και ποικίλες. Διερευνήσαμε σφαιρικά το θέμα και δουλέψαμε τους τομείς της γλώσσας, των μαθηματικών, των τεχνών, των φυσικών επιστημών, των ΤΠΕ, και της αειφορίας.

Γράψαμε έναν τιμοκατάλογο για το μαγαζάκι μας.






  Κατασκευάσαμε την πυραμίδα της υγιεινής διατροφής, αφού πρώτα αναλύσαμε όλα τα σκαλοπάτια της.Τα παιδιά έκοψαν διάφορα τρόφιμα από διαφημιστικά φυλλάδια και έκαναν το δικό τους κολλάζ.



  Στα μαθηματικά δουλέψαμε κάνοντας διαχωρισμούς σε υγιεινά και ανθυγιεινά, ομαδοποιήσεις, ταξινομήσεις, και σειραθετήσεις.







 Ψάξαμε στο διαδίκτυο για έργα τέχνης σχετικά με τη διατροφή και προσπαθήσαμε να τα μιμηθούμε και στη συνέχεια να τα αποτυπώσουμε στο χαρτί.









  Δουλέψαμε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή με το CD του RAM KID "Φύση και διατροφή".

  Ασχοληθήκαμε με τα μουσικά όργανα, μάθαμε και χορέψαμε το τραγούδι "Το χοντρό μπιζέλι".





  Διαβάσαμε τα βιβλία "Γιατί δεν μπορώ να τρώω συνέχεια γλυκά;" και "Πέντε σωματοφύλακες κλεισμένοι στο ψυγείο".


Αποτέλεσμα εικόνας για βιβλια για τη διατροφηΑποτέλεσμα εικόνας για γιατι δεν μπορω να τρωω πολλα γλυκα;βιβλιο


Αποτέλεσμα εικόνας για παραμυθια οσελοτου τομος3  Και τέλος κάναμε δραματοποίηση την ιστορία ¨Τι τρώνε οι δράκοι και είναι τόσο δυνατοί" από τον τρίτο τόμο "Των παραμυθιών του Οσελότου".












Το αποτέλεσμα; Τα παιδιά συνειδητά πλέον φέρνουν υγιεινό πρωινό στο σχολείο και συναγωνίζονται για το ποιος θα φέρει το πιο υγιεινό φαγητό!!! 
  








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Συνολικές προβολές σελίδας