πράσινο

πράσινο

Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016

Δραστηριότητες για τις Απόκριες: "Η ιστορία του Αρλεκίνου"

Αποτέλεσμα εικόνας για αρλεκινος Η ιστορία του Αρλεκίνου πάντα γοήτευε τα παιδιά. Τονίζει και εκθειάζει την αγάπη και τη στοργή της μάνας προς το παιδί της. Προωθεί την ευρηματικότητα του ανθρώπου, που παρά τις αντίξοες συνθήκες προσπαθεί και βρίσκει λύσεις στα προβλήματά του, χωρίς να τα παρατάει. Τονίζει ότι η επιμονή είναι πολύτιμο αγαθό για το χαρακτήρα του ανθρώπου και ότι στο τέλος "ο επιμένων νικά". Τα παιδιά ταυτίζονται με το μικρό Αρλεκίνο και μαθαίνουν ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αρκεί κάποιος να το προσπαθήσει. 

Αποτέλεσμα εικόνας για αρλεκινος
 Κατεβάζουμε από το διαδίκτυο εικόνες και πίνακες ζωγραφικής που απεικονίζουν τον Αρλεκίνο. Τα παιδιά εκφράζουν τα συναισθήματά τους μέσα από τη συζήτηση και τους προτρέπουμε να κλείσουν τα μάτια και να φανταστούν ότι είναι και τα ίδια μικροί Αρλεκίνοι.

 Ακούμε την ιστορία του Αρλεκίνου (CD από το περιοδικό Σύγχρονο Νηπιαγωγείο, με εξαιρετική μουσική και αφήγηση) και ταυτόχρονα τη δραματοποιούμε. Αποφασίζουμε ποια παιδιά θα ενσαρκώσουν τους κεντρικούς ρόλους της ιστορίας, και τα υπόλοιπα συμμετέχουν ως καρναβαλιστές της ιταλικής πόλης. Δίνουμε μάσκες και στολές στα παιδιά ή αν δεν έχουμε, τις κατασκευάζουμε σε μία προηγούμενη δραστηριότητα. Οι στολές μπορεί να είναι παλιά πουκάμισα στολισμένα με μαντήλια ή φουλάρια. Είναι επίσης πολύ χρήσιμα τα παλιά καπέλα και οι διάφορες τσάντες που έχουμε στο Νηπιαγωγείο.

Κατασκευάζουμε τον Αρλεκίνο.
 Στο τέλος, αφού έχουμε χορέψει και τραγουδήσει την ιστορία, κατασκευάζουμε τον Αρλεκίνο για να διακοσμήσουμε την τάξη μας και να βγούμε φωτογραφίες μαζί του!!!

Φωτογραφιζόμαστε με τη στολή του Αρλεκίνου.                         

Ζωγραφίζουμε το πρόσωπο του Αρλεκίνου.                      


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας