πράσινο

πράσινο

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

"Μήλα γύρω - γύρω στη μέση πορτοκάλι" : Μια δραστηριότητα για τη διαφορετικότητα και τη φιλία.

 Αρχές σχολικής χρονιάς. Όλα τα προσωπάκια μαζεμένα, διστακτικά, με διερευνητικό βλέμμα.Κάποια παιδιά που είναι μαθητές από πέρυσι είναι περισσότερο εξοικειωμένα με το περιβάλλον της τάξης. Κάποια άλλα που έρχονται για πρώτη φορά κάθονται και παρατηρούν το χώρο, τη δασκάλα, τους συμμαθητές τους.Στο σχολείο μας φοιτούν και πολλά παιδιά από άλλες χώρες. Παίζουμε, λοιπόν,πολλά παιχνίδια γνωριμίας, μαθαίνουμε τα ονόματα και τις συνήθειες των συμμαθητών μας και κάνουμε πολλές δράσεις για τη φιλία και την αποδοχή. 
Αποτέλεσμα εικόνας για μηλα γυρω γυρω στη μεση πορτοκαλι Ανάμεσα στις δραστηριότητες ήταν και αυτή που είχε να κάνει με την αποδοχή της διαφορετικότητας. Διαβάσαμε το βιβλίο του Γιώργου Σακελλαρίδη "Μήλα γύρω γύρω στη μέση πορτοκάλι", το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ. Σε μία φρουτοθήκη βρέθηκαν πολλά μήλα αλλά και ένα πορτοκάλι. Τι θα κάνουν τα μήλα; Θα δεχτούν το πορτοκάλι στην παρέα τους;Πώς νιώθει το πορτοκάλι; Τι χρειάζεται για να γίνουν όλοι φίλοι; Είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο με έξυπνη στιχομυθία και πλαισιώνεται με καταπληκτική μουσική.
 Τα παιδιά απέδωσαν την ιστορία στο χαρτί τους, κατασκεύασαν καπελάκια με μήλα και πορτοκάλια και το δραματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία. Για πολλές μέρες αφότου είχαμε τελειώσει με τη δραστηριότητα, έπαιζαν και ζωγράφιζαν ξανά και ξανά την ιστορία!

Το πορτοκάλι βρήκε ένα φίλο.


Πολλά μήλα στη φρουτοθήκη και ένα διαφορετικό πορτοκάλι,

Η φρουτοθήκη με τα μήλα.

Το πορτοκάλι είναι στεναχωρημένο γιατί δεν το αποδέχονται τα μήλα.

Το πορτοκάλι βρήκε φίλους!

Το ευγενικό μήλο.

Οι φίλοι του πορτοκαλιού.

Έγιναν όλοι φίλοι!

Δε σε θέλουμε πορτοκάλι!

Τα φρούτα όλα μαζί.

Όταν τα μήλα δεν ήθελαν το πορτοκάλι.


Έγιναν όλοι φίλοι στη φρουτοθήκη! 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Συνολικές προβολές σελίδας